Openingstijden

De praktijk is op werkdagen geopend van 8.00 tot 17.00 uur. Tussen 13.00 en 14.00 uur zijn wij in verband met lunchpauze alleen beschikbaar voor spoedgevallen.

Afspraken maken

Indien u dringend medische hulp nodig hebt en er sprake is van spoed, kunt u na het bellen van ons praktijknummer via het keuzemenu kiezen voor 1 (spoed).
Het huisartsenspreekuur is alleen volgens afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u in de ochtend bellen. De assistente zal u naar de reden van het contact vragen om een inschatting te kunnen maken van de spoedeisendheid van uw klachten. Zij is hiervoor opgeleid en zal vertrouwelijk met uw informatie omgaan. Het is van belang dat u, wanneer u meerdere klachten of vragen heeft, dit duidelijk aangeeft aan de assistente. Er wordt dan, indien mogelijk, meer tijd voor u gereserveerd in de agenda.
Wanneer u, ten gevolge van uw ziekte of handicap, niet in staat bent naar de praktijk te komen, kunt u voor 11.00 uur een visite aanvragen.

Onderzoeksuitslagen en eenvoudige vragen

Voor onderzoeksuitslagen en eenvoudige vragen kunt u in de middag van 14.00 tot 15.30 contact opnemen met de assistente. Zij zal u in de meeste gevallen antwoord kunnen geven op uw vraag. Zo nodig overlegt zij met de huisarts. Er is geen telefonisch spreekuur.

Herhaalrecepten

Herhaalrecepten kunt u aanvragen via de praktijklijn: 0162 426420. Volg het keuzemenu. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar. Medicijnen die voor 12.00 uur zijn ingesproken, kunt u de volgende dag na 14.00 uur ophalen bij uw eigen apotheek.

Avond-, nacht- en weekenddienst

Huisartsenpost:
De waarneming 's avonds, 's nachts, in het weekend en op feestdagen is geregeld door de huisartsenpost Oosterhout. Op de huisartsenpost werken alle huisartsen vanuit de regio samen.

Afspraken:
Als u belt krijgt u een doktersassistente aan de telefoon. Zij kan u advies geven, of zo nodig een afspraak maken op de huisartsenpost, of een huisarts naar u toe sturen als u medisch gezien niet in staat bent naar de huisartsenpost toe te komen.
Zonder telefonische afspraak binnenlopen is niet mogelijk. Altijd eerst bellen.

Adres huisartsenpost:
Huisartsenpost Oosterhout
Pasteurlaan 9a
4901 DH Oosterhout
Tel.nr. 0162 435000

Assistentes en praktijkondersteuners

In de praktijk zijn twee assistentes werkzaam, die op dinsdag hun eigen spreekuur houden. U kunt bij hen terecht voor inlichtingen, bloeddrukmeting, behandeling van wratten, oren uitspuiten, verbinden van wonden, hechtingen verwijderen, urineonderzoek, suikercontrole, zwangerschapstest, uitstrijkjes en injecties. De assistente kan u ook een volledig reizigers- en vaccinatieadvies geven, wanneer u een buitenlandse reis gaat maken. Van belang is dat u hiervoor tijdig een afspraak op het assistentenspreekuur maakt zodat het reizigersadvies aan de hand van de door u geleverde informatie door ons uitgezocht kan worden. Ook het assistentenspreekuur gaat alleen volgens afspraak.
Behalve de huisartsen en assistentes zijn er ook twee praktijkondersteuners werkzaam die eigen spreekuren houden. Zij begeleiden, controleren en behandelen patienten met chronische aandoeningen zoals diabetes mellitus en COPD. Ook patienten met een mogelijk verhoogd risico op hart- en vaatziekten (door bijvoorbeeld te hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, overgewicht, roken etc.) komen bij de praktijkondersteuner op het spreekuur. De behandelingen zijn altijd in overleg met de huisarts.

Klachtenregeling

Wanneer u ontevreden bent, stellen we het op prijs dat u dit met ons bespreekt. Wanneer wij op de hoogte zijn van uw onvrede, dan kunnen wij proberen het voor u op te lossen.

Is dit lastig voor u of komt u er met ons niet uit, dan kunt u uw klacht bespreken met een onafhankelijke en onpartijdige klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionaris zoekt samen met u naar een oplossing van uw klacht of probleem. De klachtenfunctionaris kan proberen de klacht te bemiddelen. De klachtenfunctionaris kiest geen partij en heeft daarom geen oordeel. Alles wat u de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk. U kunt het klachtenformulier gebruiken op de website van SKGE. De klachtenfunctionaris is eventueel te bereiken op telefoonnummer 088 0229190.

Als u er met uw huisarts en met bemiddeling door de klachtenfunctionaris niet uit komt, kunt u een uitspraak over uw klacht vragen bij de geschilleninstantie huisartsenzorg. Deze onafhankelijke commissie bestaat uit een voorzitter (jurist) en uit leden namens de patienten en uit leden namens de huisartsen. De commissie wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris die ook jurist is.

Het oordeel van de geschilleninstantie is bindend. Meer informatie kunt u in de folder vinden in de wachtkamer en op www.skge.nl.